Web Analytics Made Easy - Statcounter

ریزش ساختمان متروپل مانند تجربیات مشابه گذشته دارای تخلفاتی از سوی شهرداری‌ها بوده که ادامه این تخلفات می‌تواند باعث تکرار وقوع این‌گونه حوادث شود و جان انسان‌های زیادی را بگیرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، در هفته گذشته شاهد اتفاقات تلخی در آبادان بودیم، ریزش ساختمان متروپل باعث اندوه مردم در سراسر ایران شد و در رسانه‌ها بازتاب گسترده‌ای داشت؛ در این بین بازار تحلیل‌های مختلف نیز داغ بود، برخی از عدم عضویت پیمانکار در نظام مهندسی می‌گفتند و برخی از شرایط ناایمن ساختمان؛ اما اینجا سوالی که دائما افکار عمومی را درگیر می‌کرد این بود که چگونه می‌شود ساختمانی به این بزرگی ساخت، اما ابتدائیات ایمنی را در آن رعایت نکرد، چگونه می‌شود متروپل به جای ۵ طبقه در ۱۲ طبقه ساخته شود و پروانه نیز از طرف شهرداری برای آن صادر گردد؟ این سوالات فراتر از ریزش یک ساختمان است و با کمی دوراندیشی می‌توان از این معلول و مصداق به علت و ساختار تولید این مصادیق پی برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در شهرداری آبادان چه گذشت؟
درباره این ساختمان، ناظر نظام مهندسی از سال ۱۳۹۹ چندین بار نسبت به پرخطر بودن ایمنی ساختمان متروپل تذکر داده‌ بود که آخرین هشدار برای یک ماه پیش یعنی اردیبهشت ۱۴۰۱ بود که این مراتب تذکر به شهرداری ارائه شده، اما در عمل اقدامی که باید مانع از رقم خوردن این حادثه شود، توسط شهرداری آبادان انجام نشده و متاسفانه عدم رسیدگی و اقدام، حادثه‌ای را رقم زد که باعث داغدار شدن تعداد زیادی از خانواده‌ها و مردم ایران شد.


علی رنود، دبیر مجمع مطالبه‌گران مردمی استان خوزستان در گفتگو با خبرگزاری دانشجو درباره صدور پروانه و مجوز از طرف شهرداری آبادان برای ساختمان متروپل اظهار کرد: شهرداری صدور پروانه ساختمان متروپل را انجام داده، اما آیا صدور پروانه برای ۱۲ طبقه بوده؟ خیر! آیا صدور پروانه برای این نقشه بوده؟ خیر! آیا در صدور پروانه مفاد پروانه رعایت شده؟ خیر!


وی ادامه داد: اگر در مفاد پروانه تخلفی صورت بگیرد، پرونده باید به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع داده شود، اما از برگزاری جلسات این کمیسیون اطلاعاتی در دسترس نیست و اگر ارجاع شده‌ بود از سه عضو کمیسیون (یک قاضی، یک عضو شورای شهر و یک نفر به نمایندگی از وزارت کشور که در این کمیسیون حضور دارند) اگر جلسه کمیسیون تشکیل شده باشد باید از این سه نفر سوال کنیم که چه حکمی صادر کردید و به چه نتیجه‌ای رسید؟ به همین دلایل در موضوع متروپل قصور شهرداری کاملا مشهود است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


در این موضوع کمیسیون عمران مجلس نیز ورود کرده و محمدرضا رضائی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی طی مصاحبه‌ای با اشاره به تعارض منافع شهرداری آبادان در ساخت متروپل و اصلاح قوانین شهرسازی بیان کرد: ساختمان متروپل به صورت مشارکت بین بخش خصوصی و شهرداری در حال انجام بوده؛ از نظر من تعارض منافع صورت گرفته چرا که شهرداری از یک طرف شریک این ساختمان است و از طرف دیگر وظیفه نظارت دارد و ما باید در قوانین یک دستگاه نظارتی دیگری را در پروژه‌های مشارکتی مشخص کنیم.


رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: نظام مهندسی آبادان با فرماندار و دادستان وقت مکاتبه‌ای کرده که این پروژه در حال تخلف است، ولی متاسفانه اتفاقی نیفتاده است یعنی شورای شهر، دادستان و فرماندار در جریان کار بودند و این قدر تخلف محرز بوده که یک فرد معمولی هم متوجه تخلف می‌شد، ولی متاسفانه کسی اقدامی نکرده است.

چگونه با مدیریت صحیح شهری می‌توان جلوی حوادث گرفت؟
در بحث شهرسازی و ایمن‌سازی شهر به دلیل وقوع حادثه متروپل آبادان اظهاراتی از اعضای شورای شهر تهران نیز داشتیم که نسبت به پروژه‌ها مختلف شهر تهران اظهار نگرانی بابت تکرار این نوع حوادث داشتند؛ نرجس سلیمانی، عضو شورای شهر تهران در جلسه ۸ خرداد صحن علنی شورای شهر تهران، با اشاره به نظارت بر پروژه‌های مشارکتی شهرداری‌ها گفت: نظارت دقیق بر پروژه‌های مشارکتی شهرداری ضرورت دارد. در حادثه آبادان که منجر به کشته شدن تعدادی از هموطنان شد این سوال مطرح است که قوانین و مقررات ساختمانی کمبود و نقصی داریم؟ ما کمبود قانون نداریم البته به روزرسانی آن بنا بر شرایط انجام می‌شود، اما نکته اصلی نظارت است.


این عضو شورای شهر تهران افزود: نظارت بر عهده سازمان نظام مهندسی است و این سازمان به شهرداری آبادان در خصوص متروپل هشدار داده بود و شهرداری به دلیل منفعت از تخریب ساختمان سرباز زده است.


همچنین محمد آقامیری، عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران گفت: ۱۲۹ ساختمان ناایمن تهران کاربری مسکونی، اداری، تجاری و حتی بیمارستانی دارند و به این مکان‌ها اخطار داده شده است.


وی افزود: در قضیه متروپل یکی از مراکزی که وظایف خود را به درستی انجام نداده، شهرداری آبادان است که نباید اجازه ساخت و ساز صادر می‌کرد و در مرحله‌ای که مهندس ناظر اعلام اخطار کرده‌ بود باید کار را متوقف می‌کرد. شهرداری باید مانع این کار می‌شد، ولی، چون شهرداری شریک صاحب آن ساختمان به صورت مشارکتی بوده از تخلفات چشم پوشی کرده است.


در این بین روزنامه فرهیختگان طی گزارشی، نام تعدادی از ساختمان‌های ناایمن و پرخطر در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران را منتشر کرد که نشان می‌دهد فقط در شهر تهران تعداد زیادی ساختمان مشابه متروپل، پلاسکو و سینا اطهر وجود دارد، اما ادامه عدم رسیدگی به اوضاع این ساختمان‌ها که می‌تواند جان انسان‌های زیادی را بگیرد ولی همچنان این هشدارها توسط مسئولین شهری پشت گوش انداخته می‌شود.


این روز‌ها نیز شاهد همدردی مردم و مسئولین در حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان هستیم که قطعا اظهار همدردی برای این حوادث پسندیده است، اما‌ ای کاش «علاج واقعه را پیش از وقوع چاره کنیم» و قدرت سیاسی مسئولین، قدرت اجتماعی مردم و رسانه‌ها برای جلوگیری از تکرار حوادث مشابه به کار گرفته شود تا هیچ وقت شاهد غم از دست دادن عزیزان هموطن نباشیم و از ریزش مجدد پل‌های اعتماد جلوگیری کنیم!

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آبادان شهرسازی کمیسیون ماده 100 متروپل خوزستان شورای شهر تهران شهرداری آبادان ساختمان متروپل کمیسیون عمران صدور پروانه نظام مهندسی پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۷۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درختانی که از داخل ساختمان عبور کردند

همشهری آنلاین،فرخنده رفائی:جنجال قطع درخت یا هنر حفظ درخت؟ درحالی‌که جوسازی‌ علیه مدیریت شهری تهران در رابطه با قطع درختان پارک‌های پایتخت برای اجرای پروژه‌های عمرانی طی یک ‌ماه و نیم گذشته بی‌وقفه ادامه داشته، موارد متعددی از طرح‌های شهری اجرا شده در سال‌های اخیر را می‌توان نام برد که در آنها حفظ حتی یک اصله درخت که در نقشه طرح قرار گرفته، دغدغه شهرداری بوده و به‌گونه‌ای اجرا شده که درخت به بخشی از پروژه تبدیل شود.

در موارد دیگر نیز اگر امکان کار با حفظ درخت فراهم نبوده، اصل بر جابه‌جایی درختان قرار گرفته تا فضای سبز نه چندان گسترده پایتخت از هیچ‌یک از فرزندان خود محروم نشود. در این گزارش نگاهی داریم به ۲ مورد از پروژه‌هایی که با حفظ درخت در دل آن، ادامه یافته یا به بهره‌برداری رسیده‌اند.


درخت ایستگاه مترو بهار شیراز

یکی از شاخص‌ترین پروژه‌های شهری تهران که به‌دلیل حفظ درختی در دل آن به شهرت رسید، ایستگاه مترو بهار شیراز است. این ایستگاه، که یکی از ایستگاه‌های خط ۶ متروی تهران است و در تقاطع خیابان شریعتی و بهار شیراز در منطقه ۷شهرداری قرار دارد اسفند سال گذشته به بهره‌برداری رسید، اما حتی پیش از بهره‌برداری نیز نکته‌ای در عکس‌های منتشر شده از این پروژه به چشم می‌خورد که برای دوستداران محیط‌زیست جالب توجه بود.

این عکس‌ها، درختی کهنسال و بلند را نشان می‌داد که تاج آن از سقف مجموعه سر بر آورده بود و کارگران در حریم یک متری آن مراحل پایانی پروژه را انجام می‌دادند. تنه این درخت زیبا در حال حاضر در ورودی ایستگاه بهار شیراز خودنمایی می‌کند و به یکی از جذابیت‌های بصری این ایستگاه تبدیل شده است. این اقدام شهرداری مورد استقبال زیادی از سوی مردم نیز قرار گرفت و عکس‌های آن در سایت‌های خبری و فضای مجازی به‌صورت گسترده دست به‌دست شد.

باغ فردوس و چنار ۸۰ساله

چنار کهنسال باغ فردوس در منطقه یک شهرداری، دیگر درخت کهنسال و باارزشی است که درست در وسط نقشه یک پروژه عمرانی قرار گرفته بود و با تلاش و تمهید زیبای شهرداری این منطقه نه‌تنها قطع یا جابه‌جا نشد، بلکه در دل نقشه طرح جای گرفت.

داستان این بود که محله باغ فردوس به‌عنوان یکی از محله‌های فرهنگی منطقه یک، از داشتن محلی برای اجرای فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی محروم بود و درخواست‌های اهالی موجب شد شهرداری ساختمانی را در بوستان قلمستان که محل اسکان کارگران بود برای ساخت سرا درنظر بگیرد.

قرار شد این ساختمان تخریب و سرای محله باغ فردوس به مساحت ۱.۵۵۰مترمربع در ۵ طبقه با امکاناتی شامل کتابخانه، سالن آمفی‌تئاتر، کلاس و کارگاه‌های آموزشی ساخته شود، اما ساخت این ساختمان یک حاشیه داشت و آن این بود که چنار ۸۰ساله این باغ با ۲متر پهنای بن، در وسط نقشه ا طرح جا خوش کرده بود. به نظر می‌رسید برای ساخت بنا لازم است این درخت کهن قطع یا جابه‌جا شود، اما پیمانکار مجموعه، نقشه را طوری طراحی کرد که چنار قدیمی در دل بنا حفظ شود.

به‌گفته سرپرست کارگاه اجرایی این طرح، در تمام مراحل، از گودبرداری تا ساخت، اطراف درخت به ابعاد ۴ در ۵ مترمربع فضایی درنظر گرفته شد تا صدمه‌ای به ریشه این درخت وارد نشود و امروز درحالی‌که کار فونداسیون و سقف طبقه سوم این ساختمان به پایان رسیده، جوانه‌های بهاری این درخت از سلامت آن حکایت دارد.

به‌نظر می‌رسد تاج زیبای این چنار ۲۲متری تا طبقه پنجم این بنا کشیده شود و زیبایی این ساختمان را چندبرابر کند. این درخت زیبا امروز در دل ساختمان خودنمایی می‌کند و تلفیق و همزیستی مسالمت‌آمیز معماری و محیط‌زیست را به رخ می‌کشد.

کد خبر 849516 برچسب‌ها فضای سبز شهرداری

دیگر خبرها

  • عکس‌های تکان‌دهنده از سردر یک باشگاه لیگ برتری؛ بافت فرسوده یا ساختمان باشگاه صنعت نفت آبادان؟
  • درختانی که از داخل ساختمان عبور کردند
  • تشریح فرایند صدور پروانه ساختمان ۱۱ طبقه بلوار بوعلی قم
  • ماجرای کاشت ساختمان در پارک‌های تهران
  • عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران
  • برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • لزوم رعایت دستورالعمل استقرار HSE در مناطق/برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران مهمترین عامل اعتماد به سکو‌های داخلی
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • کاشت ساختمان در پارک‌های تهران؛ ممنوع یا مجاز؟